Thursday 4 March 2010

Brotherhood of the Wolves – Das Abenteuer des Baron Dâră von Pippinstrasse (2)

Workshop “Fotografie şi vorbe urâte”, ziua II (partea 4)


_DSC9126_

Dragii mei, plecat-am tare iute de acolo, că să adunaseră nişte namile de câini care ne ziceau “zâua bună” aşe printre dinţi. Nedorind a ne lăsa probe biologice prin danturile lor, ne-am aburcat cu tăţii în remorcă, dar nu înainte de a-l lega bine pe baron care scosese o baionetă din haină şi o agita de mama focului prin aer urlând mai tare decât sirena lu’ Roaită: “Hundescheisse. Ich werde dich töten, du arschloch, und Sie essen auf sauerkraut.” Neîncântaţi de meniul propus de von Pippinstrasse, l-am aruncat pe podeaua remorcii, aşteptând să-i treacă criza, eliberându-mi însă de povară şi mâna stângă pentru o eventuală terapie prin şoc kinetic de mutat fălcile. Am mai mers noi a ţâră şi ajunserăm sus pe platoul montan, un loc fain şi tare liniştit, unde muntele face nişte curbe aşe line şi domoale, că şi lui Dumnezău îi vine să-şi culce fruntea pă ele. Am zis liniştit? O fost, până o reuşit Dâră von Pippinstrasse să evadeze din remorcă. O înşfăcat automatul şi s-o căţărat pe ce-o găsit mai înalt, pornind a urla ca dementul: “Deutschland, Deutschland über alles!!!”. Bag samă nu se inventase antirabicul când o pornit ăsta la război şi acu’ avea nevoie intensă de aşe ceva. Indubitabil.

_DSC9334_ _DSC9341_

După ce ne ameninţă pe tăţi că ne spulberă de pe faţa pământului, cel puţin aşe am priceput io din nemţasca lui, că urla ca turbatu’ cătră noi “ra ta ta ta ta…” , făcuse spume la gură şi zicea ceva de Führer, o sărit jos de pe bolovani şi s-o pitulat, scoţând numa’ ţeava de la puşcoci.

_DSC9351_ _DSC9355_ _DSC9364_

Ne uitam şi noi unde să holba nebunul, da’ noi nu văzurăm nimica. Numa’ el nervos privea în zare, în depărtare şi bag samă i s-o năzărit de ceva că iar o început a urla: “Hunde, komm her!!! Ra ta ta ta ta…” Ăsta are un fix şi îi trece greu. Musai de ceva ajutoare că-l apucă pe nebun de ne ia în cătare.

_DSC9369_ _DSC9372_

Pregăti o vindecătoare din fundu’ grădinii, dar brusc se linişti von Pippinstrasse şi scoase din fundul lui sau al nădragilor o minune de zigarette care arăta de parcă o ţinuse în gură tăt războiu’. Cocârjată ca şi mintea lui, zigarettu’ se potrivea intens cu mutra de intelectual răvăşit pe care o afişa baronu’ fără să vrea. Ştiind că ţigara mai calmează spiritu’, am răsuflat uşuraţi şi ne-am căutat de o brichetă repede, nedorind să vedem la ce metode marţiale cu praf de puşcă ar apela Dâră pentru a-şi aprinde tutunu’.

_DSC9376_

Din public cineva aruncă o brichetă, pe care, baronu’, cu sprinteneala specifică verigii lipsă a lu’ Darwin, o prinse cu ambele două mânuri şi satisfăcut îşi aprinse zigarettu’, scoţând zvastici de fum pe nări.

_DSC9384_

Cum tătă lumea s-o liniştit după episodul ăsta aşe de tumultos, ne suirăm iar în remorcă şi ne-am îndreptat în pas alergător către Headquarters, cu gândul la friptanele ce vor urma şi la berea ce va curge către gâtlejurile noastre. Dacă va mai rămâne bere. Că baronu’ şedea în patru labe peste glăjile de bere şi zâmbea năuc ca un Saint-Bernard ce dăduse cep la propriul butoiaş. Şi ne întrebam: “Pe unde va mai ateriza ăsta?”…

9 comments:

Unknown said...

foarte bune fotografiile.

Anonymous said...

Foarte frumoase radu:d imi place povestirea in special:D
Razvan Lupan

Brosu Constantin said...

Foarte tare "fotomodelul", aţi avut o ieşire de vis.
Îmi plac fotografiile, sunt faine!
Felicitări!

Hudini Silviu said...

sarumana jupane..eine gleine cucuruzen.. io Dira von Pippinstrasse cer traducere la ce ai scris in nemtzeste..
in rest is tare mandru de cum am iesit in fotografii..

ma inclin cu respect

.uleţ said...

DOAMNE CE POZE TARI,MĂ!!!!!!!!!!!!

ViiVii said...

waaaaaaaaaaaaaaaaa..foarte foarte foarte tari si pozele si povestea!!:))

Bieţîvan Ratat said...

Ăsta e cel mai tare film cu nemţi (neamţ) pe care l-am văzut. Ia sigur cel puţin 4 oscaruri:
- beste imagine;
- beste rolăn principalăn;
- beste coloanăn sonorăn;
- beste scenariu adaptatăn.
Cîtă trăire interioară, cîtă sinceritate în exteriorizarea trăirii interioare, cît decor şi ce adecvat! Ce să o mai ocolim: Silviu este Tom Hanks al Romîniei iar domnul Postatny este un mare Şpilberg!

Rob VEen said...

Nichts ist so wie es scheint, Herr von Pippinstrasse hat etwas magisch es scheint auch einem Hudini zu sein. :)

Sehr schone foto's

Rob

Jeanina Vlad said...

Bine aţi revenit după pauză. Ce faine-s pozografiile, îmi plac foarte mult. Şi expresia feţei subiectului tău este bestială.
Aştept totuşi revenirea la „sentimente“ mai bune, la imagini cu spiriduşi...